Maatschappelijke verantwoord sporten

Vechtsportschool met maatschappelijke agenda:

TC is een dynamische (vecht)sportclub in Antwerpen met jarenlange ervaring in huis. Als zelfstandige organisatie met een onderliggend maatschappelijk agenda draagt ze lokaal bij aan vraagstukken in de jeugdzorg, het onderwijs en de buurt. Een prominente rol is hier voor de vechtsport (Muay thai) weggelegd. Deze sport is als geen ander populair bij jongeren en kunnen onder de juiste voorwaarden bijdragen aan persoonlijke groei, vorming van discipline, eigen waarde en respect.

In al onze facetten (training, externe activiteiten/uitstappen, etc,...) staat de inzet van vechtsport als pedagogisch instrument centraal. Een vast onderdeel hierin is het aanleren van gedragsalternatieven bij uiteenlopende doelgroepen. TC weet als geen ander welke randvoorwaarden van belang zijn om succesvol te zijn met beweeginterventies. Onze jarenlange ervaring, kennis over de vechtsporten en pedagogiek zitten vervat in effectief bewezen methodieken en aanpakken.

Onze trainers:

Bij trainer zijn komt heel wat meer kijken dan enkel oefenstof geven aan je sporters:
Onze trainers zijn sporttechnisch opgeleid (voormalig) wedstrijdkampers en beschikken over de juiste pedagogische vaardigheden. TC geeft training aan nieuwelingen, gevorderden, wedstrijdkampers, mannen, vrouwen, jongeren ... vanaf 11 jaar.